Aktuell 2020/2021

Информационно мероприятие на тема "Подготовка за следване"

„Докато бях ученичка не си представях наистина така студентския живот!“ Това изречение го мислят или казват вероятно много студенти след първите месеци в университета. Също така и 4 бивши ученички на НУ София /випуск 2020/, които приеха и се възползваха от поканата да запознаят нашите ученици от горна гимназиална степен с първите си впечатления като студентки.

В четвъртък, 7.01., в рамките на 3-часово онлайн-мероприятие те разказаха на 11. и 12. клас за живота си като студентки в България, Германия и Англия и отговориха на много въпроси, зададени от учениците.

Бяха засегнати теми като напр. търсене на университет и кандидатстване, учебен материал и организация, намиране на жилище и изобщо за нещата преди и след започване на следването.

Наред с различния опит от различните места на следване беше много интересен спектърът от предмети, които четирите бивши ученички представиха: "Математика" в Дрезден, "Обществена и бизнес комуникация" в Берлин, "Философия, политика и икономика" в Ковънтри и "Бизнес администрация, журналистика и масова комуникация" в Благоевград.

Огромна благодарност на Гери, Тара, Хана и Вилия за времето и страхотния ангажимент към учениците от бившето си училище!