Добре дошли

Скъпи родители, скъпа училищна общност

Критерий 16.5 от Федералната инспекция: Немско училище София постига по-висока средна оценка при заключителните изпити от средната за немските училища в чужбина!

На 10 декември с голяма радост, но и с гордост, Немско училище София получи обновен сертификат „Отлично немско училище в чужбина“. Изключително сме щастливи от признанието на нашата работа.

Това е прекрасно отличие за работата, която много колеги извършиха и продължават да вършат в училището. Резултатът е потвърждение и стимул за нас да продължим по пътя, по който постигаме успех.

Благодаря на всички, които работиха за този резултат по конструктивен и много интензивен начин. На преподавателите за висококачествената им работа, която удостовериха инспекторите, и за индивидуалното отношение към нашите ученици. Провеждането на инспекцията беше подготвяна през изминалите години интензивно от пилотната група. Благодаря на всички бивши и настоящи колеги, активни в пилотната група за това. Благодаря на екипа на администрацията, който не само се погрижи за изключителната организация, но и поддържаше постоянен контрол на рамковите условия на място, в училището. Искам да благодаря също и на Управителния съвет за всичко, което беше постигнато преди инспекцията. УС създава рамката, която прави успешната работа възможна. На Родителския съвет благодаря за подкрепата и конструктивното сътрудничество, което заварих тук, в училището. И тук искам специално да благодаря на господин Барц, който за шестте години ръководене на училището, също и при трудните условия на пандемия, е структурирал процесите по развитието на училището така целенасочено и в положителна посока. И не на последно място искам да благодаря на нашите ученици за великолепното впечатление, което оставихте (не само) тази седмица.

Можем да продължим да се развиваме и да израстваме с усещането, а сега вече и знанието, че сме силна и сплотена училищна общност.

Бернхард Милес

Директор

Актуално 2021/2022

05
27
Празник на буквите

Нашите малки ученици вече са големи.

04
13
Ученическо състезание за политическо образование 2021

С подкрепата на своя учител учениците от 9. клас спечелиха парична награда в състезание за политическо образование.

03
09
Младите дебатират - училищен финал

На 8 март 2022 в Немско училище София се проведе училищният финал на конкурса "Младите дебатират"

02
25
Карнавал 2022

С тези прекрасни снимки и настроение пожелаваме на всички ученици и учители весела ваканция!

Актуални галерии

Празник на буквите