Добре дошли

Скъпи родители, скъпа училищна общност

Критерий 16.5 от Федералната инспекция: Немско училище  София постига по-висока средна оценка при заключителните изпити от средната за немските училища в чужбина!

На 10 декември с голяма радост, но и с гордост, Немско училище София получи обновен сертификат „Отлично немско училище в чужбина“. Изключително сме щастливи от признанието на нашата работа.

Това е прекрасно отличие за работата, която много колеги извършиха и продължават да вършат в училището. Резултатът е потвърждение и стимул за нас да продължим по пътя, по който постигаме успех.

Благодаря на всички, които работиха за този резултат по конструктивен и много интензивен начин. На преподавателите за висококачествената им работа, която удостовериха инспекторите, и за индивидуалното отношение към нашите ученици. Провеждането на инспекцията беше подготвяна през изминалите години интензивно от пилотната група. Благодаря на всички бивши и настоящи колеги, активни в пилотната група за това. Благодаря на екипа на администрацията, който не само се погрижи за изключителната организация, но и поддържаше постоянен контрол на рамковите условия на място, в училището. Искам да благодаря също и на Управителния съвет за всичко, което беше постигнато преди инспекцията. УС създава рамката, която прави успешната работа възможна. На Родителския съвет благодаря за подкрепата и конструктивното сътрудничество, което заварих тук, в училището. И тук искам специално да благодаря на господин Барц, който за шестте години ръководене на училището, също и при трудните условия на пандемия, е структурирал процесите по развитието на училището така целенасочено и в положителна посока. И не на последно място искам да благодаря на нашите ученици за великолепното впечатление, което оставихте (не само) тази седмица.

Можем да продължим да се развиваме и да израстваме с усещането, а сега вече и знанието, че сме силна и сплотена училищна общност.

Бернхард Милес

Директор

Актуално 2021/2022

08
03
Откриване на учебната 2022/23 година на 7 септември 2022

Очакваме с нетърпение децата и началото на една вълнуваща и успешна учебна година.

06
30
Състезание по четене на глас

В сряда, 15.06., в Интерпред се проведе състезанието по четене на глас на Немско училище София.

06
17
Модел ООН Люксембург 2022

Пътуването ни в Люксембург имаше за цел успешно участие в конференция на Модел ООН.

06
03
Випуск 2022

На вчерашния летен ден се събрахме на специално събитие - празничнят край на толкова много други специални часове, които нашите абитуриенти са прекарали при нас.

Актуални галерии

Випуск 2022