Добре дошли

„Чувам и забравям. Виждам и запомням. Правя и разбирам.”

Конфуций

Уважаеми гости на нашия сайт,

Училището е училище, училище е.

Нашето училище навлиза в десетата година от основаването си и както е обичайно за десетата година, ще си направим равносметка, ще обърнем поглед назад и ще направим планове за следващите години.

При всички тези дейности, съвсем в смисъла на цитата, нашите ученици няма да слушат или да гледат пасивно, но и ще съдействат и като активни членове на училищната общност ще разберат, че в една общност е важно участието на всяка отделна личност.

Както всяка година, разнообразни кулминации в училищния живот ще определят ритъма на нашата учебна година. Всички тези инициативи и проекти са успешни, защото за нашите учители е важно учениците да участват в училищния живот чрез личността, способностите и мотивацията си.

Правя и разбирам.

През изминалите девет години нашите преподаватели предоставиха на учениците по многообразен начин пространство, време и възможности да се развиват, като правят или не првят неща. Ние искаме да съберем този опит и да го продължим.

10 години Немско училище София ще се отбележат през юбилейната седмица, която ще завърши с празнично събитие на 12 май 2018 г. Дотогава всеки учебен час, всеки проект и всяка дейност ще бъдат малък празник.

Когато посещавате сайта ни, разровете се и в изминалите години. Така ще можете да проследите развитието на училището.

Приятно пътуване във времето Ви пожелава

Т. Барц

10 години Немско училище София


Актуално 2017/2018

05
23
Излет на 3а и 3б до блатото край Драгоман

Запознаваме се с разнообразието на растителните и животински видове.

05
22
Трето издание на Европейски конкурс по младежки дебати EYDC

Ученици на възраст между 16 и 19 години взеха участие в тазгодишния Български финал на Европейския конкурс за младежки дебати (EYDC) на тема "Живот, учение, работа и мобилност в умните градове на бъдещето: със или без пластмаси и нефтохимикали”

05
18
Абитуриенти

Млади хора, които поемат по пътя си уверено! Вие успяхте!

05
18
Театрална постановка в Дом на културата "Искър"

"Животът като игра" - 21.05.2018 г., 19:30 ч.

Актуални галерии

Абитуриенти 2018