Добре дошли

„Чувам и забравям. Виждам и запомням. Правя и разбирам.” Конфуций

Уважаеми гости на нашия сайт,

Училището е училище, училище е.

Нашето училище навлиза в десетата година от основаването си и както е обичайно за десетата година, ще си направим равносметка, ще обърнем поглед назад и ще направим планове за следващите години.

При всички тези дейности, съвсем в смисъла на цитата, нашите ученици няма да слушат или да гледат пасивно, но и ще съдействат и като активни членове на училищната общност ще разберат, че в една общност е важно участието на всяка отделна личност.

Както всяка година, разнообразни кулминации в училищния живот ще определят ритъма на нашата учебна година. Всички тези инициативи и проекти са успешни, защото за нашите учители е важно учениците да участват в училищния живот чрез личността, способностите и мотивацията си.

Правя и разбирам.

През изминалите девет години нашите преподаватели предоставиха на учениците по многообразен начин пространство, време и възможности да се развиват, като правят или не првят неща. Ние искаме да съберем този опит и да го продължим.

10 години Немско училище София ще се отбележат през юбилейната седмица, която ще завърши с празнично събитие на 12 май 2018 г. Дотогава всеки учебен час, всеки проект и всяка дейност ще бъдат малък празник.

Когато посещавате сайта ни, разровете се и в изминалите години. Така ще можете да проследите развитието на училището.

Приятно пътуване във времето Ви пожелава

Т. Барц

10 години Немско училище София

Актуално 2017/2018

12
14
Училищно състезание на Федералната централа за политическо образование – 9а и 9б клас участват с проекти

Tази година, за трети път Немско училище София участва с деветите класове в училищното състезание на Федералната централа за политическо образование.

12
12
Изява на Софийския коледен базар

Нашият учителски хор и детският ни хор имаха изява на Софийския коледен базар в понеделник, 11.12.2017 г.

12
11
Работилница за сурвачки

Коледно настроение и подготовка за училищния базар.

12
08
Училищен календар 2018

Нашият училищен календар за 2018 г. е готов.

Актуални галерии

Работилница за сурвачки