Добре дошли

 

Скъпи родители, скъпа училищна общност,

 

Вчера, в прекрасен слънчев ден нашата училищна общност се събра на двора на училището, за да си пожелаем успешен старт на учебната 2022/23 година. Насладихме се на уютна атмосфера, имаше много интересни разговори, нови родители и деца бяха сърдечно посрещнати в общността ни, както сподели една майка. В нашето училище срещата на културите се изживява и обогатява всички нас.

Родители, приятели и роднини бяха до тях. Г-н Рьокен, заместник посланик в София поздрави родителите и децата. Той им пожела да се научат да различават „смислените от безсмислените неща“. Ще дадем най-доброто от себе си!

Децата от 4. и 5. клас пяха и танцуваха под ръководството на г-жа Матеева, г-жа Бендикс водеше програмата по своя сърдечен начин, новите класни ръководителки подариха на първокласниците си традиционните фунии и ги посрещнаха в класните стаи. Беше весело и много празнично събитие.

Също така посрешнахме нашите най-малки ученици от предучилищните групи, някои от които бяха много развълнувани. Г-жа Анигностова и г-н Дене със сигурност ще успеят да помогнат на децата да свикнат бързо при нас и да станат част от нашата общност бързо и с радост.

Беше хубав ден за нашата общност. Надяваме се, че ще бъде възможно тази година да се срещаме и по други поводи и да прекарваме време заедно.

Пожелавам на всички ученици и колеги да запазят ентусиазма на първия ден и той да прерастне в една успешна учебна година!

 

Бернхард Милес
Директор

Актуално 2022/2023

11
25
Ден на четене на глас

Най-важното е да почетем на глас - независимо къде и как.

11
15
Празник на св. Мартин

На 11 ноември отново отбелязахме празника на св. Мартин.

11
09
Посещение на представител на учениците в Немско училище Прага

Нашите ученици са активни и през ваканцията.

10
21
Създаване на мрежа от представители на учениците от Немските училища в чужбина

От 16 до 18.10. се проведе първата среща на представители на ученици от Немски училища в чужбина в Берлин.

Актуални галерии

Откриване на учебната година