top of page

Немско училище София Model UN 2017

В петък,17.11.2017, и събота, 18.11.2017, се провежда първата, организирана от Немско училище София конференция "Модел ООН". Тази година участват четири училища: Американски колеж София, Немско училище Белград, 91. НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" и Немско училище София.


Но какво всъщност е Модел ООН?Както името подсказва, при Модел-ООН се възпроизвежда заседание на ООН. За да се случи това, на случаен принцип, на учениците се разпределя една държава, членка на ЕС, чиито интереси те трябва да представляват и защитават. Темите на конференциите се определят от актуалната политическа ситуация и агендата на Обединените нации.На конференцията на НУ София ще се дискутират две теми:


„Образованието като основа за устойчиво развитие на обществата“ и „Производство на зелена енергия“.


Участниците от 9. до 12. клас трябва да се се обединят за всяка тема около един доклад, който да представят на ръководителите („Chair“). Заседанията се провеждат на английски език.


Инициативата за тазгодишната конференция е на г-н Опиц и г-н Браун, преподаватели в Немско училище София,  „Chair“ са ученичките от 12. клас Еми Вълкова, Александрина Конакчийска и Екатерина Стоилова. Очакваме с нетърпение резултатите от заседанията и тъй като не е възможно присъствие на външни хора, препоръчваме да следите актуалната информация на сайта ни.


Борис Благоев (8 "a" клас)

Работна група „Model United Nations“ в Нюрнберг
bottom of page